Wil je lid worden?

Er zijn verschillende manieren om betrokken te zijn: als lid (dooplid of belijdend lid), gastlid of vriend. 
Je kunt je aanmelden als lid als je bent gedoopt of belijdenis hebt gedaan in een protestantse, gereformeerde, hervormde of evangelisch-lutherse gemeente of als je als gedoopt of belijdend lid van een ander christelijk kerkgenootschap overkomt.

Als je lid bent van een andere christelijke kerk kun je je ook laten inschrijven als gastlid. Je blijft dan lid van de oorspronkelijk kerk én wordt lid van de Protestantse Gemeente Houten.
Waarom zou je gastlid willen worden en wat houdt dat in? Enkele voorbeelden: denk aan mensen die lid zijn van een andere kerk (zoals rooms-katholiek of remonstrant) maar die bijvoorbeeld vanwege een huwelijk met een lid van de gemeente in de praktijk meeleven binnen de Protestantse Gemeente Houten. Of: iemand woont te ver van de eigen kerk om daar actief mee te kunnen doen.


Je kunt je inschrijven als vriend als je je in lichte vorm aan de gemeente wil verbinden. Dit is een goede optie voor mensen die zich om verschillende redenen (nog) niet volledig willen of kunnen overschrijven naar onze gemeente, óf voor mensen die elders binnen de Protestantse Kerk van Nederland al lid zijn en die zich daarnaast ook als ‘vriend’ aan de Protestantse Gemeente Houten willen verbinden.

Wij zijn blij met iedereen die door bezoek van kerkdiensten en deelname aan activiteiten laat blijken zich thuis te voelen binnen de Protestantse Gemeente Houten.
Je kunt Stuur je een bericht naar het Kerkelijk Bureau, dan is Thea Heidmeijer degene die je verder helpt. 
terug

Agenda

Stepdance

vr 30 sep 2022 om 19:00

Discover XL

vr 30 sep 2022 om 19:30

Lezing ‘Tegen het donker laten we zingen!’ door Sytze de Vries

za 01 okt 2022 om 15:30

Eredienst

zo 02 okt 2022 om 09:00 uur

Contact

Het Kant 1, 3995 DZ, Houten.
(030) 637 4986

Volg ons op