11 november: Martine Vonk lezing - inspiratiemiddag

GROEN EN SOLIDAIR

Zaterdagmiddag 11 november is er een inspiratiemiddag om op een groene en solidaire manier het evangelie handen en voeten te geven, zowel in de kerk als in je eigen leven. 

Elisabeth Hense en Tjirk van der Ziel schreven een boekje met inspirerende verhalen van kerken die dit al in praktijk brengen. Zij verzorgen de lezing. Daarna zijn er workshops over:  
  • Tuinen en solidariteit: over groentetuinen voor voedselhulp, door Elisabeth Hense, hoofddocent Radboud Universiteit en onderzoeker op het gebied van duurzame initiatieven van kerken en kloosters. 
  • Ecologische spiritualiteit: Tjirk van der Ziel, docent en onderzoeker aan de Christelijke Hogeschool Ede.
  • Hoe maak je je kerkgebouw duurzamer? Voor beheerders en andere geïnteresseerden. 
    M.m.v. Hans van Dijk, RK kerk en Energierijk Houten en Bram Schuurman van de Lichtboog in Houten.
  • Hoe doe je goed met je geld? Door Koert Jansen, directeur van Incluvest en Jan Nienhuis, penningmeester van de Johanneskerk in Amersfoort. Over beleggen, zowel in kerkelijk verband als privé. 
  • Vegan koken: vegan hapjes maken voor bij de borrel na de workshops.Met inspiratie van een medewerker van de ‘Vegan Church’. 
  • Scheppingsliederen zingen: Roeland Smit van Schrijvers voor gerechtigheid vertelt over dit project en studeert enkele nieuwe  liederen in. Hiermee zullen we de middag openen en afsluiten.
Zowel tijdens de lezing als tijdens de workshops is er ook een programma voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Groen en Solidair is de derde Martine Vonk lezing in Houten. De lezing wordt georganiseerd door de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming, de Opstandingskerk, de Lichtboog en het Kruispunt. Dit jaar in de Opstandingskerk, het Kant 2.

Het programma begint om 14.00 uur en eindigt met een borrel om 16.30 uur. Graag aanmelden uiterlijk 8 november via groenekerkenhouten@gmail.com. Toegang gratis. Heeft u nog vragen? Bel Aleid Groothoff, tel.: 6372621, ds. Rebecca Onderstal, tel.: 06-23559639 of Geert de Vrieze, tel.: 6373380.
terug