Paaskring 2023 – levenslessen

Waar vind ik houvast, waar hoor ik bij, hoe blijven we betrokken op elkaar? Het zijn de vragen van nu, maar ze zijn niet nieuw. De bijbel blijkt een verrassend actueel bronboek te zijn als het gaat om grote levensvragen. Van Kain en Abel tot Jezus en de wegvluchtende discipelen in Getsemané. We zien sporen van moed en schaamte, maar ook van ommekeer en vergeving. Jezus keek door de ogen van God naar mensen. Dat bracht hem voortdurend in conflict. Het kostte hem ook zijn leven. 

Als leidraad laten we ons meenemen door de jonge theoloog Alain Verheij met zijn toegankelijke boek ‘Ode aan de verliezers.’ Met hem lopen we de bijbel weer eens goed door: waar gaat het nu ook al weer ten diepste om? Een welkome fresh-up om ‘weggezakte’ bijbelverhalen weer tot leven te brengen en deze te verbinden met ons eigen leven. Het kan ook anders….

Naast uitwisseling verkennen we ook in hoeverre bepaalde creatieve werkvormen en kunstuitingen dienstbaar zijn. Om meer gevoel te krijgen waar het bij kruis en Opstanding nu eigenlijk om gaat. 

Door: Edward van Os, Beatrix Gelink en Bert Godschalk.
Locatie: Barzaal van de opstandingskerk
Data: op dinsdagavond 7 maart, 14 maart, 21 maart, 28 maart en 4 april
Tijden: 19:00  - 22:00
Aantal deelnemers: maximaal 15 personen
Aanmelding: via e-mail aan Bert Godschalk 
 
terug