7 oktober: lieddag 2023

Zing mee!

Lieddag 7 oktober 2023 met Andries Govaart


Op zaterdag 7 oktober vindt er in Houten een oecumenische lieddag plaats rond de lieddichter Andries Govaart. Naast een grote en gevarieerde keuze uit zijn verzamelbundel staan er nieuwe composities op het programma, waaronder een gloednieuw ordinarium.

De dag vindt plaats op gezamenlijk initiatief van de rooms-katholieke parochie en de protestantse gemeente van Houten, met medewerking van Andries Govaart zelf. Deze lieddag is bedoeld voor iedereen die het zingen in de kerk een warm hart toedraagt.

Belangstellenden uit het hele land zijn welkom om samen te zingen uit Govaarts verzamelbundel De weg die je goeddoet (2022), om op die manier breed kennis te maken met wat deze grote uitbreiding van de liederenschat allemaal te bieden heeft. 

Daarbij komen ook meerstemmige partituren aan de orde, die te vinden zijn op de website die bij de liedbundel hoort. Die worden aangevuld met nieuwe muziek op bestaande teksten van Govaart, speciaal voor deze lieddag gecomponeerd. Ten slotte wordt ook een gloednieuw ordinarium ingestudeerd, getiteld ‘De achtste dag’, met nieuwe teksten van Andries Govaart op muziek van Mannes Hofsink.

Het repertoire vertoont een grote variatie in muziekstijlen en gebruiksmogelijkheden. De dag wordt afgesloten met een korte viering.

Gegevens

Wanneer      Zaterdag 7 oktober van 10.30 uur tot 16.00 uur (kerk open 10.00u.)

Waar             Opstandingskerk, Het Kant 1, Houten (vanaf NS-station Houten paar minuten lopen, en er is ruime parkeergelegenheid)

Kosten           € 17,50 bij vooraanmelding, € 20,00 aan de deur (inclusief alle bladmuziek, koffie, thee, zelf lunch meenemen)

Aanmelden Stuur een mail naar lieddaghouten2023@gmail.com met vermelding van naam, adres, telefoonnummer, mailadres, aantal personen, en zo mogelijk stemsoort (sopraan, alt, tenor, bas).
Je ontvangt per mail een nota, en na de betaling is de inschrijving definitief.
 
terug