10 mei ZininFilm: De man uit Rome

In samenwerking met kerken in Houten organiseert Aan de Slinger 'Zin in Film', waarbij zingeving centraal staat. Op woensdag 10 mei draait de film De man uit Rome. De inleiding wordt verzorgd door Rebecca Onderstal.

De film

De sceptische onderzoekspriester Filippo (37) komt in opdracht van het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp om een huilend Mariabeeld te onderzoeken. Vastbesloten om het beeld te ontmaskeren, stuit hij op de grimmige dorpsgemeenschap, die diep getraumatiseerd blijkt en zich vastklampt aan hun wonder. Aangetrokken en ontregeld
door de zwijgende Térèse (19) die de tranen ontdekte, raakt Filippo verwikkeld in het verdriet van het dorp en in een serie schijnbaar wonderbaarlijke gebeurtenissen die zijn zekerheden over zijn roeping als priester en als mens onderuithalen. 

De vraag die boven de film hangt is of de kijker dat ook kan: troost putten uit een wonder. Scepsis versus goedgelovigheid; Van Heusden lost niets eenduidig op. 

De film: De man uit Rome
Trailer: De man uit Rome | trailer
Datum: 10 mei 2023
Tijd: 19.45 (film), 18.15 (eten) 
Regisseur: Jaap van Heusden. Hij staat bekend als idealistisch filmmaker, die het scherpst van de snede opzoekt. Hij won drie Gouden Kalveren
Aanmelden: voor film en de maaltijd vooraf via Zin in Film: De man uit Rome (aandeslinger.nl)

Sinds een paar jaar zijn er in Theater Aan de Slinger in samenwerking met plaatselijke kerken filmavonden, waarin films die zingevende vragen oproepen vertoond worden. Vooraf is er dan de mogelijkheid om samen met anderen te eten en al over een vraag in gesprek te gaan. Dit levert bijzondere kennismakingen op met mensen die je vaak nog niet kende. En het geeft je al focus voor de film die komt. Vooraf aan de film is er dan een uitgebreide inleiding door een plaatselijk predikant(e). Ook deze inleiding zorgt ervoor dat je gerichter gaat kijken wat deze film voor jezelf betekent.
terug